DİYABET…Hafif anlatım

Şeker hastalığı
Diyabet- Şeker Hastalığı

Şeker Hatalığıda denen bu hastalık iki türde oluşuyor.

*insülin üretim eksikliği Tip1
*insülin direnci Tip2

Şeker hastalığı Bir HASTALIK DEĞİLDİR…İnsanların önceki çağlarda elde ettiği DNA fenomenidir. Bir savaşcı genin devreye girip Pankreası yavaşlatması yada diğer bir şekilde kandaki şekere müdahale eden insülinin şekere müdahalesini engellemesi ile ortaya çıkıyor.
Bir savaş geni olması nedeniyle Şeker hastalığı bir ilaçla İYİLEŞTİRİLEMEZ

Hastalık olmadığı için şeker hastalığı ilaçları iyileştirmez sadece kontrol altında tutar. Bazı durumlar haric %98 oranında şeker hastalığı kalıcıdır. Kalıcı olmayan hastalık şekli ise pankreas organının zarar gördüğü veya benzeri durumlarda ortaya çıkan geçici bir durumdur.

İnsülin Bir Hormon türüdür. İnsülin Polipeptit dediğimiz Aminoasit-proteinlerin birleşmesiyle meydana gelmiş bir sıvıdır

Tip1 şeker hasatalığında Pankreas insülin üretmekte zorlanır veya üretmeyi durdurur. Bu kandaki şeker miktarını artırır bu Nedenle Böbrekler fazla çalışıp kandaki şekeri su yoluyla atmaya çalışır. Aşırı idrarın nedenide budur. Aşırı idrar aşırı su ihtiyacını gerektirir. Kandaki su miktarının artması kanın pığtılaşmasınıda yavaşlatır.

Tip2 şeker hastalığı belirtileride Tip 1 ile aynıdır. Tip2 de İndülin hormono içinde sentezlenen Polipeptitlerden birinde veya bünyenin kendisinde meydana gelen değişilikten dolayı İnsüline verilen tepkinin azalması anlamına gelir.

Tip1 Daha riskldir. Pankreas insülini tamamen ileriki aşamlarda durdurduğu için kan şekeri dengesizleşir. İyileşme söz konusu olmasada yaşam tarzı değişiklikleri ve besin şekillerinde değişiklik , hastalığı yok saymaya yetecek kadar kan şekerini dengeleyecektir.

Tip2 hastalığı kademelidir. Hastalığın iyileşmesi söz konusu değildir. Kademeli olarak organik veya sentetik insülin verilir.Tip1 de direk sentetik insüline giriş yapılır.

Saf İnsülin ve Sentetik İnsülin arasındaki fark ise İnsülin parçalarından gelen bir yapıdan ötürüdür. Sentetik İnsülin Domuz pankreasından elde edilen ve daha sonra insan Pankreasından elde edilmiş insüline çevrilebilen bir insülindir. Domuzun burada kullanılma nedeni Sentetik olacak İnsülinin insan insüline benzerliğinin Diğer tüm canlılardan daha fazla olması. Bu haliyle bir kaç Faz kimyasal değişimle Polipeptit bağları içindeki Alanine bağı Threonine bağı ile değişir böylelikle İnsan insülini meydana gelir.Üretimi kolay olması nedeniyle bu işlem sentetik olarak hızlı üretilir.

Diyabet Şimdilik çözümü bulunmayan bir Gen türüdür.Hastalık olarak tanımlanma nedenide Günümüz insanının savaşcı gende yer alıp Savaş veya avcı işinde çalışmamasıdır. Keza Savaşcı olsa dahi gen çok saf halde olduğunda bünyesel yıpranmayı artıracaktır.

Tags:

Bir cevap yazın