404 sayfa bulunamadı hatası

404 Sayfa Bulunamadı

Web sayfasının veya dosyanın ulaşılamaz bir durumda olduğunu anlatır. Daha önce sitede yayında olup, farklı sitelerde paylaşılmış linklerin harf hatası veya zaman içinde sunucu temizliğinde silinmesiyle ortaya çıkar. Paylaşılmış bir link genelde silinir. Sunucuların çalışma prensibi gereği klasöre erişim olup ilgili dosyanın olmadığını söyler. Yani Turşu kaanozunu açtınız ama içi boş turşu yok. Bitmişte olabilir dökülmüşte olabilir hiç turşu kurulmamışta olabilir. Buradaki olay kapağın açılabilir olmasıdır.

401 Kısıtlı Klasöre Ulaşamazsınız

401 Kısıtlı Klasöre Ulaştınız

Web sitelerinin bazı klasörleri Guest bazıları admin bazıları ise sadece belirli programlara açıktır. Hatta şifreli klsörler üretilerek özel dosya saklama alanı da oluşturulur. Bu alana sadece belirlenmiş Cookies kullanıcıları ulaşır. Benzetmek gerekirse Bu turşudan yemeniz yasak.

403 Sayfa indexi yok veya içerik tabloyacı kapalı

403 Server Sayfa Hatası

Bu hata PHP modülünden de kaynaklanabilir yetkisiz kullanıcıdanda kaynaklanabilir. Php modülünde eğer index üretmek yoksa ve site bunu üretecek kodlamayı sunucuya eklemediyse “Sayfada ulaşılacak açılış ekranı yok” mesajını görürsünüz. Ancak kısıtlı klasörlere ulaşan bazı bağlantılarda yetkisiz kullanıcının yetki kodunun olmamasından ilgili adresi yine açamaz.
Turşu kavanozu kapağını açtık ama bu kez içeriye turşu çıkarmak için sokacağımız bir çatal yok diyebilirim.

500 Site Sunucusu veya DNS si kapalı veya bakımda

500 Server Bakımı

Web siteleri kimi zaman bakım adında bir temizlik veya düzenlemey girer. Buna facebok da dahil. Ancak ISS ve DNS sistemleri nadir olsada kapanır. Bu temizlik veya arıza anlarında bu hatayı İnternet servis sağlayıcı bize yönlendirir. İp – Adres eşleşmesinde dökümana ulaşılamaz ve makine cevap vermez. Burada Turşun kavanozlarının saklı olduğu odanın kilitli veya kapalı olduğunu düşünün .

503 Server Dolu

503 server dolu  çalışamıyor hatası
503 server dolu çalışamıyor hatası

Web sitesinin çalıştığı sunucu kaynaklarının tamamen kullanıldığını veya sunucunun saldırı altında olmasından dolayı cevap vermediğini göstern koddur. Genelde Devlet dairelerine yönelik sitelerde kayıt veya kontrol süresi olan zamanlarda sitenin yoğun talep nedeniyle çalışamaz hale geldiği zamanlarda ortaya çıkar. Sitede eğer QOS yoksa siteye ait tüm kaynaklar kullanıma konulur ve yeni girişler için çalışma yapamaz. Kullanıcı sayısı artıkca site yoğunluğu karşılayamaz ve kayıt hatası oraya çıkar. Sonuçta RAM-CPU yetersizliği ile site cevap veremez. Burada tuşu kavanozunun ağzına çok fazla çatal sokmaya çalışanlardan dolayı bir süre turşu kavanozuna ulaşım mümkün değildir.

Tags:

Bir cevap yazın